Välkommen till verkligheten!

Natten då vi kommit hem från vår semester fick Teo hög feber, och någon dag senare började det ploppa upp blåsor på honom på lite olika ställen. Kul start på hemkomsten. Vi åkte såklart till doktorn med honom, och det visade sig vara höstblåsor/hand, foot and mouth disease. En virussjukdom som är vanlig hos barn och tydligen sprider sig ganska lätt. Vi som tänkt höra av oss till vänner här i Istanbul nu när vi äntligen är hemma igen efter mycket resande. Men vi får vänta några dagar till med det.


En trött mamma

Förutom att Teo är sjuk har han flera nya tänder på väg upp. Han har varit så sjukt gnällig denna veckan pga av det. Såklart är det synd om honom som har ont, men det är inte helt lätt för hans mamma heller. Det har dock blivit lite bättre nu de senaste dagarna.

En sak som är bra här i Istanbul är i alla fall vädret. Nu ligger temperaturen på dagarna runt mer behagliga 25 grader, till skillnad från tidigare i sommar då det varit runt 30 grader. Även om vi haft 30 grader nu i sommar i Sverige också, så går det inte att jämför värmen. Det känns hundra gånger värre i Istanbul pga den höga luftfuktigheten här. Jag vänjer mig aldrig! Man svettas som en gris även om man inte gör någonting. Men nu är det som sagt en mer behaglig värme och det där svettiga, klistriga är borta, även om det fortfarande är varmt här.

Nu håller vi tummarna för att Teo blir bra snart, sjukdomen ska tydligen gå över på en vecka (det är redan på väg åt rätt håll). Vi vill komma ut och träffa kompisar :)

This entry was posted in Vardag. Bookmark the permalink.

Leave a comment