Bodrum

Just nu är vi iväg på en två veckor lång semester här i Turkiet, det är så härligt! Det var länge sedan vi var iväg på en riktig sol- och bad semester. Första stoppet var i Bodrum hos en kompis. Där stannade vi tre dagar.


Utsikt från balkongen

Burcu och hennes man (som vi knappt såg, då han jobbar otroligt mycket under sommaren) som vi hälsade på bor utanför själva staden Bodrum  i en mindre by med flera stränder. Efter en lång frukost åkte vi ner till närmsta stranden som syns på bilden ovanför.

Både sanden och vattnet var otroligt fin här. Vattnet var verkligen kristallklart! Helt underbart. Vi stannade på stranden större delen av dagen och Teo hade hur kul som helst. Vi lyckades även stöta ihop med en annan svensk/turkisk familj från Istanbul, hur liten är världen liksom. Kvällen spenderades på balkongen med en fantastisk utsikt.

Dag två såg ungefär likadan ut, fast vi åkte till en annan strand. Här var sanden dock inte lika ljus och fin, men vattnet var precis lika klart och härligt. Stranden var dock lite bredare och vattnet inte riktigt lika långgrunt som förgående strand, vilket vi uppskattade.

Det blir mycket häng på strandkanten, det är där Teo helst leker.

Jag som gillar att läsa har även fått gjord det väldigt mycket. Det är avslappning om något, att ligga i skuggan i en solstol och läsa medan Teo och Serkan leker!

Även tredje dagen spenderades på stranden, såklart! På kvällen gick vi till restaurangen där Burcus man jobbar och åt. Sedan tog vi bilen in till Bodrum.

Trots att vi är inne i september är det fortfarande runt 30 grader på kvällarna.

Efter att ha strosat runt lite gick vi till Yunuslar Karadeniz Pastanesi och åt efterrätt, det fanns mycket att välja mellan och var så sjukt gott!! Jag som från början var sugen på glass ångrar inte en sekund att vi åt bakelse istället.


Kolla bara, liksom :)

Det blev en ganska sen kväll, åtminstone för vår lilla kille och hans mamma ;) och Teo blev supergnällig på vägen hem och var svår att få att somna. Men annars var det en väldigt trevlig kväll.

Dagen efter var det dags att ge oss iväg för att fortsätta vår semester på egen hand.

This entry was posted in Våra resor och utflykter i Turkiet. Bookmark the permalink.

Leave a comment